HET TEAM

Het Dutch SBX Team is dè opstap naar de nationale selectie. We begeleiden de atleten in de wereld van snowboardcross. Dat doen we met trainingen in snowworld zoetermeer, fysieke trainingen, sneeuwtrainingen in het buitenland én deelname aan nationale en internationale wedstrijden.

Dutch SBX Team rijders

Tim van Helvoort

Tim van Helvoort

Tim snowboardt sinds 2012 en heeft inmiddels aan meer dan 12 internationale boardercross wedstrijden meegedaan. Zijn favoriete snowboardgebied is Kaprun Kitzsteihorn. Gaat met snowboarden voor de tijd van zijn leven. Je kan Tim tegenwoordig ook veel vinden in de sportschool waar hij zijn fysieke niveau omhoog aan het halen is.
Dutch SBX Team rijders

Yara Sabelis

Snowboardt sinds 2017 en heeft inmiddels vier keer aan een internationale wedstrijd meegedaan. Haar droom is meedoen aan de Olympische Spelen snowboardcross. Flumserberg is een van haar favoriete snowboardgebieden. Houdt behalve van snowboarden ook veel van longboarden en skeeleren.
Webber de Ruiter

Webber de Ruiter

Daan Stam

Daan Stam

Snowboard sinds 2009 en heeft maarliefst al aan 20 internationale wedstijden deelgenomen. Zijn doel? Wereldkampioenschappen! Favoriete snowboardgebied is het Zillertal. Behalve snowboarder ook skater.
Dutch SBX Team rijders

Jens Roeleveld

Sinds 2016 aan het snowboarden en kan niet wachten om aan zijn eerste snowboardcross wedstrijd mee te doen. Zijn favoriete snowboardgebied is Fiss-Serfaus-Ladis. Als hij niet aan het snowboarden is vindt je hem op het hockeyveld.
Kees Prins

Kees Prins

Dutch SBX Team rijders

Bart van Driesche

Staat sinds 2017 op een snowboard. Wil vooral plezier maken met snowboarden, zowel op de piste als in het funpark: technisch goede carves en een nette 360 van de schans. "Misschien ooit nog een internationale wedstrijd rijden, maar vooral eerst beter worden". Zijn favoriete gebied is Saalbach-Hinterglemm. Is behalve op snowboarden ook gek op voetballen en trampoline springen.
Max Verweij

Max Verweij

Snowboardt sinds 2016 en in 2020 zijn eerste snowboardcross wedstrijden in Duitsland gereden. Gaat er voor om in de toekomst een internationale wedstrijd te winnen. Zijn favoriete snowboardgebied is Les 3 Vallees. Als hij niet aan het snowboarden is vind je hem op zijn wakeboard.
Willy van de Fliert

Willy van de Fliert

Sinds 1995 op het snowboard. Gaat voor snowboard leraar Niveau 4 en wil graag nog een keer een boardercross wedstrijd rijden. Zijn favoriete snowboardgebied is Flaine. Als hij niet snowboardt vind je hem op een surfplank of mountainbike.
Mathilde Orij

Mathilde Orij

Snowboard sinds 2013. Heeft inmiddels aan 3 internationale snowboardwedstrijden meegedaan. Gaat voor een podiumplaats en later natuurlijk de Oympische spelen! Favoriete snowboardgebied is Val Thorens. Als ze niet aan het snowboarden is vind je haar op het hockeyveld, aan het gamen of op een skateboard.
Thijn Koelemij

Thijn Koelemij

Sinds 2010 aan het snowboarden en aan meer dan 15 internationale wedstrijden deelgenomen. Zijn doel in het snowboarden? Vooral veel plezier maken! Zijn favoriete snowboardgebied is Val Thorens. Houdt van alle boardsports.
Dutch SBX Team rijders

Sacha Noorlander

Lars Weertman

Lars Weertman

Jada de Haas

Jada de Haas

Snowboard sinds haar 8e (2013). Heeft drie keer aan een internationale snowboardcross wedstrijd deelgenomen. Gaat dit seizoen voor een podiumplaats. Haar favoriete snowboardgebied is Garmisch Classic. Als ze niet aan het snowboarden is dan vindt Jada het chill om 's avonds lekker te longboarden.
Guusje de Booij

Guusje de Booij

Snowboard sinds 2016. Heeft afgelopen seizoen aan 4 wedstijden meegedaan in Zwitserland en Duitsland. Gaat voor de top (Olympische Spelen) met boardercross en slalom. Haar favoriete snowboardgebied is Val Thorens. Als ze niet aan het snowboarden is (komt niet vaak voor) dan is ze bezig met bakken of afspreken met vriendinnen (en huiswerk maken natuurlijk).
Dutch SBX Team rijders

Quinn Berkouwer

Quinn snowboardt sinds 2016 en hoopt snel aan zijn eerste internationale wedstrijd mee te doen. Hij wil nog veel plezier uit het snowboarden halen en ook nog veel leren. Een favoriet snowboardgebied heeft hij niet echt: "zolang ik maar in de sneeuw sta ;)". Als hij niet aan het snowboarden is dan vind je hem op het voetbalveld.
Loreley Pingmans

Loreley Pigmans

De trainers

Talya Nagtegaal

TALYA Nagtegaal

Snowboardt sinds 2000 en heeft deelgenomen aan 35 internationale wedstrijden. Als het maar iets met een board te maken heeft wordt Talya er blij van. Favoriete wintersportgebied is Les 3 Vallees. Haar doel in het snowboarden? Met plezier mensen leren snowboarden en zelf snowboarden.

Rob Gerlings

Rob gerlings

Snowboardt sinds 1991 en heeft aan 50 snowboardcross wedstrijden deelgenomen over de hele wereld. Favoriete snowboardgebieden Furano Japan, Gerlos Oostenrijk en Les Coches Frankrijk. Gebruikt zijn tomeloze energie ook om te kitesurfen, wakeboarden, golfsurfen, skateboarden en mountainbiken.

Ruben Poldermans

ruben poldermans

Deze snowboardveteraan is sinds 1991 op een snowboard te vinden. Heeft er plezier in zichzelf uit te dagen maar haalt het meeste voldoening uit het helpen verwezenlijken van de snowboarddromen van anderen. Is ook gek op golfsurfen en zijn 'place to be' in de winter is La Grave (met veel poeder).

thijs aalders

Sinds 2002 aan het snowboarden en deelgenomen aan nationale wedstrijden en het NK. Wil nog veel mensen de snowboardprincipes aanleren en hiermee gaan trainen. Daarnaast hoopt hij nog veel toekomstige snowboardleraren op te kunnen leiden voor de Nederlandse Ski Vereniging. Zijn favoriete snowboardgebied is Zell am See.

Tom Smits

Tom geeft freestyle les aan het team. Hij is freestyle coach bij Steasy, coach bij PARK HILL, voormalig hoofd freestyle trainer Huizen en Poederbaas 2018.