HET TEAM

Het Dutch SBX Team is dÉ opstap naar de nationale selectie. We begeleiden de atleten in de wereld van snowboardcross. Dat doen we met trainingen in snowworld zoetermeer, fysieke trainingen, sneeuwtrainingen in het buitenland en deelname aan nationale en internationale wedstrijden.

Dutch SBX Team rijders

Jada de Haas

Jada de Haas

Snowboard sinds haar 8e (2013). Heeft drie keer aan een internationale snowboardcross wedstrijd deelgenomen. Gaat dit seizoen voor een podiumplaats. Haar favoriete snowboardgebied is Garmisch Classic. Als ze niet aan het snowboarden is dan vindt Jada het chill om 's avonds lekker te longboarden.
Lars Weertman

Lars Weertman

Lars is sinds 2007 aan het snowboarden. Gestart met freestylen en sinds 2020 de switch gemaakt naar boardercross. Heeft deelgenomen aan 16 internationale wedstrijden. Doel: world cup wedstrijden en op korte termijn internationale ervaring op doen en punten scoren. Houdt van wakeboarden, kitesurfen, longboarden of is in de sportschool te vinden. Favoriete snowboard gebied is Gerlos
Willy van de Fliert

Willy van de Fliert

Sinds 1995 op het snowboard. Gaat voor snowboard leraar Niveau 4 en wil graag nog een keer een boardercross wedstrijd rijden. Zijn favoriete snowboardgebied is Flaine. Als hij niet snowboardt vind je hem op een surfplank of mountainbike.
Jens Roeleveld

Jens Roeleveld

Ik ben vorig jaar begonnen maar helaas nog geen wedstrijden kunnen rijden i.v.m. corona. Naast snowboarden doe ik nog hockey. En mijn doel is ok uiteindelijk ook wedstrijden te gaan rijden.
Loreley Pingmans

Loreley Pigmans

Jasmijn van der Eerden

Jasmijn van der Eerden

Jasmijn is in 2017 begonnen met snowboarden. Als ze op een snowboard staat voelt ze zich helemaal vrij. Haar doel is om nog zo veel mogelijk plezier te hebben met snowboarden en misschien ooit een keer mee te doen aan een internationale wedstrijd.
Kees Prins

Kees Prins

Sinds 2013 aan het snowboarden en al ondertussen aan een aantal wedstrijden mee gedaan. Ik snowboard omdat het de mooiste sport is die je kan doen. Mijn favoriete snowboardgebied is Laax in Zwitserland.
Dutch SBX Team rijders

Quinn Berkouwer

Quinn snowboardt sinds 2016 en hoopt snel aan zijn eerste internationale wedstrijd mee te doen. Hij wil nog veel plezier uit het snowboarden halen en ook nog veel leren. Een favoriet snowboardgebied heeft hij niet echt: "zolang ik maar in de sneeuw sta ;)". Als hij niet aan het snowboarden is dan vind je hem op het voetbalveld.
Iris

Iris Blommendaal

Iris is pas op haar 16e begonnen met snowboarden en zit nu bijna een jaar bij het Dutch SBX Team. Snowboarden is een hele grote passie voor haar en ze zal er alles aan doen om er het uiterste uit te halen. Zoals ze zelf zegt: "Elke training is als een feestje voor mij".
Daan Stam

Daan Stam

Snowboard sinds 2009 en heeft maarliefst al aan 20 internationale wedstijden deelgenomen. Zijn doel? Wereldkampioenschappen! Favoriete snowboardgebied is het Zillertal. Behalve snowboarder ook skater.
Tim van Helvoort

Tim van Helvoort

Tim snowboardt sinds 2012 en heeft inmiddels aan meer dan 12 internationale boardercross wedstrijden meegedaan. Zijn favoriete snowboardgebied is Kaprun Kitzsteihorn. Gaat met snowboarden voor de tijd van zijn leven. Je kan Tim tegenwoordig ook veel vinden in de sportschool waar hij zijn fysieke niveau omhoog aan het halen is.
Nienke Pol

Nienke Poll

Nienke is sinds 2013 fanatiek aan het snowboarden en heeft inmiddels al aan meer dan 60 internationale snowboardcross wedstrijden meegedaan. Nienke doet er alles aan om in 2026 mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen in Milaan. Naast snowboarden houdt ze van cross-over sporten zoals longboarden, wakeboarden en mountainbiken.
Webber de Ruiter

Webber de Ruiter

Ik ben webber 15 jaar snowboard sinds 2017 ben in het team terecht gekomen omdat ik mee deed aan het Nederlands kampioenschap pumptrack mijn doel is verder komen en veel internationale wedstrijden te doen ik hou van alle boardsporten.
Jurriaan Heeres

Jurriaan Heeres

Jurriaan is in 2016 begonnen met snowboarden. Zijn favoriete snowboardgebied is Aletsch Arena in Zwitserland. Hij kijkt uit naar meer wedstrijden en misschien meedoen aan de paralympische spelen. Behalve snowboarden zijn zijn favoriete bezigheden gamen, voetballen en piano spelen.
Dutch SBX Team rijders

Matti Hellwig

Met zijn 9 jaar de jongste van het team. Na een paar jaar op de ski's vorig jaar eindelijk echt gestart met snowboarden in Val Thorens! Tijdens deze twee weken  ontdekte hij dat hij heel blij wordt van snowboarden. Verder is Matti een super fanatieke ijshockeyer die meer dan 6 uur per week op de ijsbaan te vinden is. Een vrolijk, energiek kind dat niet kan wachten tot hij zo goed is als de rest van het Dutch SBX team!
Mathilde Orij

Mathilde Orij

Snowboard sinds 2013. Heeft inmiddels aan 3 internationale snowboardwedstrijden meegedaan. Gaat voor een podiumplaats en later natuurlijk de Oympische spelen! Favoriete snowboardgebied is Val Thorens. Als ze niet aan het snowboarden is vind je haar op het hockeyveld, aan het gamen of op een skateboard.
Joris Elgersma

Joris Elgersma

Sinds 2014 aan het snowboarden. Zijn doel is om nog zo veel mogelijk plezier te hebben tijdens het snowboarden en eens een keer aan een internationale wedstrijd mee te doen. Zijn favoriete snowboardgebied is Damüls.
Katja Djapic

Katja Djapic

Katja snowboardt sinds 2017 en skiet sinds 2009. In haar vrije tijd tennist, freerunt, longboardt en springt ze trampoline. Haar favoriete wintersportgebied is Verbier, omdat ze daar altijd een big airbag hebben.
Max Verweij

Max Verweij

Snowboardt sinds 2016 en in 2020 zijn eerste snowboardcross wedstrijden in Duitsland gereden. Gaat er voor om in de toekomst een internationale wedstrijd te winnen. Zijn favoriete snowboardgebied is Les 3 Vallees. Als hij niet aan het snowboarden is vind je hem op zijn wakeboard.
Thijn Koelemij

Thijn Koelemij

Sinds 2010 aan het snowboarden en aan meer dan 15 internationale wedstrijden deelgenomen. Zijn doel in het snowboarden? Vooral veel plezier maken! Zijn favoriete snowboardgebied is Val Thorens. Houdt van alle boardsports.
Dutch SBX Team rijders

Tim van Driessche

Bart Driesche

Bart van Driessche

Staat sinds 2017 op een snowboard. Wil vooral plezier maken met snowboarden, zowel op de piste als in het funpark: technisch goede carves en een nette 360 van de schans. "Misschien ooit nog een internationale wedstrijd rijden, maar vooral eerst beter worden". Zijn favoriete gebied is Saalbach-Hinterglemm. Is behalve op snowboarden ook gek op voetballen en trampoline springen.
Guusje de Booij

Guusje de Booij

Snowboard sinds 2016. Heeft afgelopen seizoen aan 4 wedstijden meegedaan in Zwitserland en Duitsland. Gaat voor de top (Olympische Spelen) met boardercross en slalom. Haar favoriete snowboardgebied is Val Thorens. Als ze niet aan het snowboarden is (komt niet vaak voor) dan is ze bezig met bakken of afspreken met vriendinnen (en huiswerk maken natuurlijk).
Dutch SBX Team rijders

Sacha Noorlander

De trainers

Talya Nagtegaal

TALYA Nagtegaal

Snowboardt sinds 2000 en heeft deelgenomen aan 35 internationale wedstrijden. Als het maar iets met een board te maken heeft wordt Talya er blij van. Favoriete wintersportgebied is Les 3 Vallees. Haar doel in het snowboarden? Met plezier mensen leren snowboarden en zelf snowboarden.

Rob Gerlings

Rob gerlings

Snowboardt sinds 1991 en heeft aan 50 snowboardcross wedstrijden deelgenomen over de hele wereld. Favoriete snowboardgebieden Furano Japan, Gerlos Oostenrijk en Les Coches Frankrijk. Gebruikt zijn tomeloze energie ook om te kitesurfen, wakeboarden, golfsurfen, skateboarden en mountainbiken.

Ruben Poldermans

ruben poldermans

Deze snowboardveteraan is sinds 1991 op een snowboard te vinden. Heeft er plezier in zichzelf uit te dagen maar haalt het meeste voldoening uit het helpen verwezenlijken van de snowboarddromen van anderen. Is ook gek op golfsurfen en zijn 'place to be' in de winter is La Grave (met veel poeder).

Thijs

thijs aalders

Sinds 2002 aan het snowboarden en deelgenomen aan nationale wedstrijden en het NK. Wil nog veel mensen de snowboardprincipes aanleren en hiermee gaan trainen. Daarnaast hoopt hij nog veel toekomstige snowboardleraren op te kunnen leiden voor de Nederlandse Ski Vereniging. Zijn favoriete snowboardgebied is Zell am See.

Tom Smits

Tom Smits

Tom geeft freestyle les aan het team. Hij is freestyle coach bij Steasy, coach bij PARK HILL, voormalig hoofd freestyle trainer Huizen en Poederbaas 2015.