HET TEAM

ONZE TALENTEN EN HUN TRAINERS

Het Dutch SBX team is dé opstap naar de nationale selectie. We begeleiden de atleten in de wereld van snowboardcross. Dat doen we met trainingen in Snowworld Zoetermeer, fysieke trainingen, sneeuwtrainingen in het buitenland, én deelname aan nationale en internationale wedstrijden.

Loreley Pigmans

WAT IS SBX

hoe je het ook noemt; sbx, boardercross of snowboard x…
het is spectaculair!

SBX is een relatief jonge discipline in snowboarden en een extreme sport waar 4 tot 6 boarders tegelijk een parcours met obstakels in gaan, om als eerste de finish te halen.

Tijdens de race gaan de snowboarders de strijd met elkaar aan — niet duwen of je tegenstander belemmeren, maar wel afsnijden… Dat maakt SBX spectaculair!

SBX heeft de timing van alpine snowboarden gecombineerd met het nemen van obstakels op hoge snelheid van het freestyle snowboarden.

ONZE SPONSORS

logo_snowworld
logo_frosty
web-Brunotti-Logo
Xion_Logo_black_and_orange
logo-DesignEffects-Ordnung

AGENDA

WANNEER KUN JE DE TALENTEN VAN TEAM SBX IN ACTIE ZIEN?

Met het team kijken we naar de wedstrijden die geschikt zijn op leeftijd en niveau van de atleten. Sommige teamleden zijn nog jonger dan 16 jaar. Daarom is het belangrijk dat we ze zich richten op zoveel mogelijk algemene vergelijkbare wedstrijden, zoals de SBX Trophy (Duitsland) of de Audi Tour (Zwitserland). Deze wedstrijden geven sporters een kans om te racen op hun eigen niveau. Hierdoor kunnen de atleten meer wedstrijd ervaring opdoen.

 

Binnenkort een overzicht van wedstrijden en events waar Dutch SBX-Team actief is.

CONTACT

Wilt u meer informatie?

* = verplichte velden

Dutch SBX Team

Het Dutch SBX team is dé opstap naar de nationale selectie. We begeleiden de atleten in de wereld van SBX. Dat doen we met trainingen in Snowworld Zoetermeer, fysieke trainingen, sneeuwtrainingen in het buitenland, én deelname aan nationale en internationale wedstrijden.

Wilt u mee participeren in het succes van het Dutch SBX Team of wilt u ons Sponsoren? Stuur dan een e-mail naar: info@DutchSBXteam.nl .